Høstning af humle
Når du skal huske dig humle, så kan det være svært at se, hvornår det er modent og klar til at blive høstet. Som udgangspunkt så regn med slut august eller start september. Det er vigtigt at du høster humlen før den begynder at blive brun. Du har dog mulig for visuelt at se, hvornår humle koglerne begynder at åbne sig. Det er omkring dette tidspunkt du skal høste din humle.
Anvendelse
Der er 2 måder hvorpå man kan anvende sin egen humle på.
Option 1:
Man kan vælge den helt traditionelle måde og tørre humle
Tørretiden varierer naturligvis efter temperaturen, men min erfaring er, at hvis den sættes på 55 grader, vil humlen være tør efter fem til seks timer. Det er vigtigt, at man sikrer sig, at humlen er ordentlig tør, før man pakker den ned.
Hvis du har en vakuumpakker, så brug denne. Opbevar dem derefter så kølig som muligt, indtil du skal bruge det.
Option 2:
Den anden måde er også meget interessant, og bliver en rigtig god smag. Prøv at brug humlen med det samme du har plukket denne, og brug den “våd” – Det giver en helt speciel smag, og er noget ikke alle har mulighed for at gøre, hvorfor det kan give nogle ret interessante smagsoplevelser.
Hvor meget skal bruges ?
Det er ikke muligt at bestemme, hvor meget bitterhed der er i din humle. Derfor anbefales det ikke at bruge humle som bitterhumle, men som smag og aroma humle. Du får heller ikke så meget smagen frem når den anvendes som bitterhumle – Der er derfor oplagt i de sene tilsætninger, hvor du kan få en ret god fornemmelse af, hvordan din egen humle smager. Prøv også at tør humle med den.
Du skal prøve dig frem omkring dosering, men prøv med 40-50 gram som aromahumle hvis du har tørret din humle, og 60-70 gram hvis du anvender den våd.