Navn : Hylde

Alc : 12%

Type : Champagne

Min første blev en hyldeblomst hvor jeg har prøvet at lave 6l i en test bryg 🙂

Hyldeblomst champagne

  • 12 liter varmt vand
  • 2100 g sukker
  • Saft og citronskal af 12 citroner
  • 6 spsk hvidvinseddike
  • Hyldeblomstskærme, ca. 60 stk i fuldt flor (50g tørret, hvis det er vinter) 
  • Evt. 3 knivspids tørret gær  

Fremgangsmåde

  • Hæld vand og sukker i en stor gryde, og varm op mens du rører indtil sukkeret er opløst.
  • Efterfyld med koldt vand, så du har 12 liter saft i alt.
  • Sæt saften til afkøling til den er omkring 25 gr.
  • Tilsæt herefter citronsaft og citronskal, eddike og blomsterhoveder (og evt. lidt tørgær) og rør rundt.
  • Dæk med et rent viskestykke og lad saften gære i et køligt, luftigt sted i et par dage.
  • Efter to dage skal du kigge til din nye bryg, der på dette tidspunkt gerne skulle være i fuld gang. Hvis overfladen ikke er lidt skummende, er gæringen ikke begyndt endnu. Tilføj derfor 2 knivspids tørgær.
  • Lad blandingen gære fortsat (stadig tildækket med et rent viskestykke) i yderligere fire dage.
  • Si herefter væsken gennem en finmasket sigte, og hæld mosten på steriliserede champagneflasker med champagnepropper.
  • Når flaskerne er proppet skal de eftergære i flaskerne i mindst en uge.
  • Herefter kan du servere en afkølet forfriskende hyldeblomstchampagne.

Hyldeblomstchampagnen kan holde sig i flere måneder, sålænge de opbevares på et køligt sted.