Navn : Hylde
Alc : 12%
Type : Champagne
Min første blev en hyldeblomst hvor jeg har prøvet at lave 6l i en test bryg 🙂
Hyldeblomst champagne
- 12 liter varmt vand
- 2100 g sukker
- Saft og citronskal af 12 citroner
- 6 spsk hvidvinseddike
- Hyldeblomstskærme, ca. 60 stk i fuldt flor (50g tørret, hvis det er vinter)
- Evt. 3 knivspids tørret gær
Fremgangsmåde
- Hæld vand og sukker i en stor gryde, og varm op mens du rører indtil sukkeret er opløst.
- Efterfyld med koldt vand, så du har 12 liter saft i alt.
- Sæt saften til afkøling til den er omkring 25 gr.
- Tilsæt herefter citronsaft og citronskal, eddike og blomsterhoveder (og evt. lidt tørgær) og rør rundt.
- Dæk med et rent viskestykke og lad saften gære i et køligt, luftigt sted i et par dage.
- Efter to dage skal du kigge til din nye bryg, der på dette tidspunkt gerne skulle være i fuld gang. Hvis overfladen ikke er lidt skummende, er gæringen ikke begyndt endnu. Tilføj derfor 2 knivspids tørgær.
- Lad blandingen gære fortsat (stadig tildækket med et rent viskestykke) i yderligere fire dage.
- Si herefter væsken gennem en finmasket sigte, og hæld mosten på steriliserede champagneflasker med champagnepropper.
- Når flaskerne er proppet skal de eftergære i flaskerne i mindst en uge.
- Herefter kan du servere en afkølet forfriskende hyldeblomstchampagne.
Hyldeblomstchampagnen kan holde sig i flere måneder, sålænge de opbevares på et køligt sted.